Созопол - Забавления

Слънчевите бани, плуването и практикуването на водни спортове са само в началото на огромния списък от интересни дейности, които Созопол предлага на своите гости.

Докато сте на плажа, можете да покарате сърф, джет или водно колело, да плувате с лодка или яхта, да летите с парашут, да се гмуркате във водите на Черно море, наред с насладата от мързелуването по топлия пясък и хапването на вкусен сладолед. Вижте повече информация на страницата Природа и плажове.

Любителите на природата ще останат възхитени от големия брой пътешествия, предлагани в Созопол. Сред тях можете да откриете джип сафари, разходка с лодка около града, разходка с лодка, риболов и пикник, разходка с лодка по устието на река Ропотамо, както и 25-километрово приключение със самолет или конна езда.

Предлагат се също така и еднодневни екскурзии до известни исторически и културни дестинации като:

- Несебър;
- Варна;
- Велико Търново.

Ако се интересувате от културен туризъм в Созопол, можете да посетите множество старинни църкви и останки от крепости, музеи, възрожденски къщи и галерии. За повече информация посетете страницата Култура и История.

А ако интензивният дневен живот не ви е изтощил, насладете се на прекрасните созополски нощи, като посетите някое от стотиците ресторантчета или барове или се поразходите из улиците на града, където ще срещнете художници, фотографи, аниматори и танцьори.